Speelse Krijgers

Welkom bij onze mannencirkel in Sinaai, een dorpje 35 km van Gent en Antwerpen. In een stuk privé bos op wandelafstand van het station van Sinaai.

Het is een mannencirkel waar speelvechten, ook wel bekend als playfight of roughhousing, de basis vormt voor groei, verbinding en broederschap.

Leer dieper luisteren naar je lijf en ontdek jouw authentieke expressie.

Wij streven ernaar om een veilige ruimte te creëren waar mannen kunnen samenkomen, groeien en zich verbinden door middel van speelse vechtkunst. Met respect voor elkaars fysieke grenzen en capaciteiten.

Ook Plato, de filosoof-worstelaar, geloofde in de harmonie tussen geest en lichaam en benadrukte de harmonieuze ontwikkeling van zowel het lichaam als de ziel. Hij beschouwde deze balans als een soort interne rechtvaardigheid van het Zelf.

Speelvechten wordt niet beschouwd als ‘vechten’ in de traditionele zin van het woord, omdat het een andere intentie en context heeft:

 1. Intentie: Het draait niet om het verslaan van de tegenstander of het behalen van de overwinning, maar eerder om het verkennen van beweging, balans en speelsheid. Het doel is simpelweg om plezier te beleven, te leren en te groeien, in plaats van schade aan te richten of anderen te domineren.
 2. Veiligheid: Prioriteit nummer één is veiligheid. Deelnemers worden aangemoedigd om controle te hebben over hun kracht en techniek, waardoor ongelukken worden voorkomen.
 3. Zelfontwikkeling: Het biedt deelnemers de kans om meer over zichzelf te leren, om te gaan met stress en conflicten en om te groeien in het omgaan met uitdagingen. Hierdoor verdiepen we ons zelfvertrouwen, discipline en zelfbeheersing.
 4. Verbinding: We gaan voor het opbouwen van verbinding en gemeenschap. Door gezamenlijk te bewegen en te spelen, ontstaat er een gevoel van kameraadschap en verbondenheid tussen deelnemers. Het kan dienen als een krachtig instrument om relaties te versterken en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Enkele redenen waarom speelvechten een gepast methodiek is voor een mannencirkel:

 • Het biedt een uitlaatklep voor stress en spanning, waardoor mannen zich kunnen ontladen en ontspannen.
 • Bevordering van lichaamsbewustzijn, grensverkenning en -verlegging.
 • Reflectie van onze innerlijk strijd in een belichaamde vorm:
  • “Wat betekent vechten voor jou?” en “Hoe vaak voel jij de drang om te vechten met het leven?” zijn vragen die opduiken, want speelvechten gaat om het spelen.
 • Aanwakkeren van de drijvende impulsen van ons systeem, wat ons herinnert aan onze dierlijke aard en instincten.
 • Het voelen van kracht en empowerment.
 • Een startpunt voor authentiek delen vanuit een ervaringen op fysiek niveau, wat leidt tot een diepere verbinding tussen de deelnemers.

Onze mannencirkel vindt plaats in het bos, waar we in harmonie met de natuur samenzijn. Bij slecht weer biedt een verwarmde tipi ons een comfortabele plek om samen te komen en onze ervaringen te delen.

Veel gestelde vragen

Wie kan deelnemen aan de mannencirkel?

Iedereen die zich aangesproken voelt door de missie en waarden van de mannencirkel, ongeacht achtergrond, leeftijd, ervaring of vaardigheidsniveau, is van harte welkom om deel te nemen. We streven naar inclusiviteit en verwelkomen mannen van diverse achtergronden en levenspaden. Kom zoals je bent en sluit je aan bij onze gemeenschap van mannen die streven naar groei, verbinding in speelsheid.

Moet ik dan vechten?

Nee. Speelvechten is zoveel meer. Je kan dansen, spelen, rollen, brullen, huilen, giechelen en een aap na-apen. Ter inspiratie

Is ervaring met vechtsporten vereist om deel te nemen?

Nee, ervaring met vechtsporten is niet vereist. Onze mannencirkel verwelkomt mannen van alle achtergronden en vaardigheidsniveaus. We bieden een inclusieve en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien op jouw eigen tempo.

Kan ik deelnemen met een blessure?

Ja, je kunt nog steeds deelnemen aan onze mannencirkel als je een blessure hebt. We moedigen echter altijd aan om naar je eigen lichaam te luisteren en activiteiten aan te passen op basis van jouw fysieke conditie. Ik ben getraind om blessures te herkennen en alternatieve oefeningen aan te bieden indien nodig.

Hoe worden vertrouwelijkheid en respect voor elkaars grenzen gehandhaafd binnen de groep?

Vertrouwelijkheid en respect zijn van het grootste belang in onze mannencirkel. We creëren een veilige ruimte waarin openheid en eerlijkheid worden aangemoedigd, terwijl de privacy en grenzen van elke deelnemer te allen tijde worden gerespecteerd. We zorgen ervoor dat er duidelijke richtlijnen zijn voor respectvol gedrag en dat eventuele zorgen vertrouwelijk worden behandeld.

Zijn de bijeenkomsten binnen of buiten?

Onze bijeenkomsten vinden meestal buiten plaats, waar we kunnen genieten van de natuurlijke omgeving en ruimte hebben om te bewegen. In geval van slecht weer hebben we een verwarmde tipi beschikbaar om comfortabel samen te komen en te delen.

Praktisch

Maximaal 6 deelnemers

Elke laatste dinsdag van de maand van 19u30 tot 22u30 (maart-juni)
26/03, 30/04, 28/05, 25/06 in Sinaai

De exacte locatie wordt meegedeeld bij inschrijving

Kom in beweeglijke kledij die vuil mag worden, en jou warm/droog houden

20 euro per cirkel, je mag inschrijven per sessie of voor de hele reeks. Eenmaal volzet word je op de wachtlijst gezet.


Ontdek de kracht van broederschap en ervaar de unieke combinatie van lichamelijke en geestelijke groei in onze mannencirkel!

Nog vragen? Super welkom. Stuur ze door via mail