Voor jou als je een leven in beweging wil brengen met zelfvertrouwen, passie en avontuur.

Op pad naar jouw innerlijk vuur, waar passie en vitaliteit samenkomen.

En wat is dat, innerlijk vuur?

https://youtu.be/YbnIqwhMuxE

Er zijn voor mij twee aspecten; met passie in het leven staan en de vitaliteit hebben om die passie te delen. We maken kennis met twee personages, elk met een eigen verhaal.

Een activist in de mars die de longen van hun lijf schreeuwt, oog in oog met hun idealen. Wat we niet zien is dat een grote hoeveelheid activisten, uiteindelijk terechtkomen in een burn-out. Ze zijn er ook, de uitgebluste idealisten.

Een 50 jarige vrouw uit de geboortestad van mijn moeder. Ze werkt haar uren in het fabriek om de hoek, waar ze al haar hele volwassen leven vertoeft, ze kent er iedereen. Ze eet niet te veel, doet aan sport en is fit als een hoentje.

In beide verhalen zijn het mensenlevens met alle ups en downs, en van beide levenswijzen valt er iets te leren. Ons Innerlijk Vuur brandende houden is niet gemakkelijk. We hebben nood aan lef, discipline, humor en de nieuwsgierigheid om de vraag te stellen: “is dit wie ik echt ben?”.

Die vraag is veel sneller gezegd dan gevoelt, laat staan voorgeleefd. Want zulk een vraag is geen test, het is een houding, een manier van leven.

Er zijn 1001 oefeningen die je zouden kunnen helpen “ademen dit”, “reflectie dat”, “meditatie zus en zo”. Ja, die helpen allemaal. En toch doen we ze meestal niet. Het zijn er ook echt veel.

Als erover babbelen je niet langer vooruit helpt is het tijd om te vertragen en dieper te luisteren.

Gedurende 4 maanden gaan we samen op een fysiek/creatief avontuur. Elke maand ontvang je een krachtige lichaamswerk sessies in de natuur van Sinaai. Tijdens de sessies versterken en openen we jouw lichaam en geest met bewegingsmethodieken, mindfulness, creatieve expressie en coaching reflectie. Daarnaast kan je 2 extra sessies inplannen (kan ook online) om bepaalde thema’s te verdiepen.

We werken aan en op basis van een oefenschema dat speciaal voor jou wordt ontworpen. Met als bedoeling dat je concrete acties kan ondernemen om gewoontes en gedachten, die jou niet meer dienen, stap voor stap bij te sturen naar de verankering van jouw passionele visie en een levensstijl vol vitaliteit.

Tijdens het traject (en erna) wordt je uitgenodigd om beetje bij beetje een passie te starten, of opnieuw op te nemen. Is het nu kung-fu, poetry slam, vrijwilligerswerk of tuinieren, dit engagement is cruciaal om de voordelen van jouw groei over te dragen en te integreren in jouw dagelijkse leven.


Het avontuur bestaat uit 4 hoofdstukken, ik noem ze soms de 4 bronnen, de 4 natuur elementen in ons; aarde, water, vuur en lucht. Doorheen deze metaforen vinden we de kaart die jou een overzicht en helderheid geeft. Stap voor stap ontdek je concrete methodes die jou helpen in het dagelijkse leven. Jouw intuïtie en verbeelding worden jouw kompas, die we met elke sprong van vertrouwen verdiepen.

Aarde: natuur, ruimte, rust

Je leert nieuwe vaardigheden om tot rust te komen. Wordt bewust hoe de plaats waar je bent jouw gemoedstoestand beïnvloed. In verbinding met de natuur krijg je inzicht over jouw grenzen, waarden en noden.

Water: spelen, flow, en expressie

Wat geeft jou plezier? Hetgeen jou zonder moeite in het moment brengt en doet openbloeien met verbeelding? Dat gaan we zoeken en volgen. Langs deze stroom zijn wel wat belemmering, stenen en dammen. Met jouw zachte nieuwsgierigheid kan je die opnieuw losweken.

Vuur: verlangen, veerkracht, uithouding, uitdaging

Hier sta je dan, voor wat jij gelooft, tegenover de regels of situaties die je kwaad maken. Als je iets wilt wat je niet hebt, of zelf niet bestaat, en er voluit voor gaat, dan ga je obstakels tegenkomen. Jezelf. Het gaat vermoeiend, spannend en ongelooflijk zijn. Vallen gaan we sowieso doen, nu leren we hoe telkens weer op te staan, met kracht.

Lucht: verbinding, emotionele intelligentie, (zelf) liefde

Onszelf de toestemming geven om elke dag opnieuw verliefd te worden. Dat is de uitnodiging. We willen vrijgevig zijn in onze relaties zonder onszelf kleiner te maken. Voel verbinding en plezier in de kleinste momenten zodat jouw grootse sprong een springplank wordt voor anderen.


Start met een gesprek waarbij jij gaat voelen wat innerlijk vuur betekent voor jou.

nl_BEDutch