Op pad naar jouw innerlijk vuur,

waar passie en vitaliteit samenkomen

En wat is dat, innerlijk vuur?

Er zijn voor mij twee aspecten; met passie in het leven staan en de vitaliteit hebben om die passie te kunnen delen.

Wat vertellen deelnemers over het traject?

Als ik erop terugkijk is er echt veel veranderd, voor ik het traject begon en nadat het was afgelopen, een wereld van verschil. De thema’s die werden aangeraakt in het bos kon ik dankzij de begeleiding en oefeningen thuis, integreren in mijn dagelijkse leven, met mijn partner, mijn kinderen en mijn projecten. In enkele maanden heb ik grote stappen gezet. Het was echt fijn om te voelen dat er iemand was om mij te steunen en uit te dagen, ik had dat nodig.

Noud: ondernemer, speelvogel en videograaf

Ons Innerlijk Vuur brandende houden is niet gemakkelijk. We hebben nood aan lef, discipline, humor en de nieuwsgierigheid om de vraag te stellen: “is dit wie ik echt ben?”.

Die vraag is veel sneller gezegd dan gevoelt, laat staan voorgeleefd. Want zulk een vraag is geen test, het is een houding, een manier van leven.

Er zijn 1001 oefeningen die je zouden kunnen helpen “ademen dit”, “reflectie dat”, “meditatie zus en zo”. Ja, die helpen allemaal. En toch doen we ze meestal niet. Het zijn er ook echt veel.

Als erover babbelen je niet langer vooruit helpt is het tijd om te vertragen en dieper te luisteren.

Gedurende een jaar gaan we samen op een fysiek/creatief avontuur. Elke maand ontvang je twee krachtige sessie in de natuur van Sinaai. Tijdens de sessies zullen verschillende thema’s aan bod komen:

 • Veiligheid en diep leren ontspannen
 • Falen en perfectionisme
 • Trauma en opvoeding
 • Speelsheid en Innerlijk kind
 • Grenzen en verlangens
 • Intuïtie voelen en keuzes maken
 • Veerkracht en vitaliteit
 • Verslaving en verdoving
 • Relaties en seks
 • Schaduwwerk, macht en taboe
 • Waardigheid en verbinding

Tijdens een sessie wordt er bewogen, in vraag gesteld en gevoeld met die thema’s die bij jou leven. Daar waar jij vastloopt, geef ik jou helderheid en zoeken we samen naar manieren om verder te groeien.

Het is een intensief traject dat je ondersteund om de inzichten uit de sessies om te zetten in vaardigheden en deze te integreren in jouw dagelijks leven.

We werken aan en op basis van een oefenschema dat speciaal voor jou wordt ontworpen. Met als bedoeling dat je concrete acties kan ondernemen om gewoontes en gedachten, die jou niet meer dienen, stap voor stap bij te sturen naar de verankering van jouw passionele visie en een levensstijl vol vitaliteit.

Het jaartraject is verdeeld in 3 stappen.


4 Maand:
De Tocht

De eerste stap is een “een ontdekkingstocht door jouw jungle” met tweewekelijkse sessies. Een veilige ruimte voor jouw diepere emotionele laag. Ondersteund door de opbouw van jouw ‘fysiek-emotioneel’ oefenschema.

In deze stap wordt ontdekt wat jouw blokkades zijn, jouw triggers, en welke inzichten en ervaringen nodig zijn om contact te maken met de stukken van jezelf die gehoord willen worden. We gaan de vonken doen spetteren, door het avontuur en de uitdagingen aan te gaan.

1-4 Maand:
De Speeltijd

In de tweede stap krijg je 1 tot 4 maand online support, en even geen sessies. Deze periode is de kans om te proeven van wat het is om jouw verworven vrijheid voort te leven en te oefenen in uitreiken. Om te genieten en fouten te maken met de glimlach.

Uiteraard gaat dit gepaard met weerstand, bij onszelf en onze omgeving. Je gaat de uitdaging aan om meer van jezelf te tonen in het dagelijkse leven, de vaardigheden integreren bij jouw familie, vrienden en op de werkvloer.

4 Maand:
De Verdieping

Je brengt jouw voorgaande ervaringen naar de laatste stap, met helderheid voor jouw prioriteiten en meest uitdagende thema’s. We gaan we opnieuw in proces.

Deze keer met een focus om alle verandering nog dieper te verankeren in jouw lichaam. Sommige thema’s zullen hier pas naar de oppervlakte komen. Je gaat jouw essentie belichamen, en uitstralen naar anderen toe, zelf als het het pittig wordt.

Tijdens het traject (en erna) wordt je uitgenodigd om beetje bij beetje een passie te starten, of opnieuw op te nemen. Is het nu een professioneel ambitie, een creatief project, kung-fu, poetry slam, vrijwilligerswerk of tuinieren, in dit engagement geef jij het geschenk van jouw innerlijk vuur aan de mensen rondom je heen.


Dit traject is voor jou als je een grote sprong wil maken. De diepere thema’s wil aankijken en bereidt bent om te kiezen er tijd voor te maken. Er wordt van jou verwacht dat je dagelijks 15 minuten oefent en wekelijks 2 uur aan zelfstudie doet. Het is die tijd die ervoor zorgt dat je inzichten omzet in vaardigheden en die op duurzame manier integreert in je leven.

Het jaartraject kost 3444 euro exclusief BTW.

Wat krijg je hiervoor:

 • Twee wekelijkse therapeutische begeleiding gedurende 2 X 4 maand in “De Tocht” en “De Verdieping”
 • Mentoring over specifieke thema’s, met technieken om die in beweging te brengen
 • 12 maand online support via mail, videocall en Whatsapp
 • Een gepersonaliseerde en evoluerende oefenschema/practice voor continuïteit, integratie en transformatie in jouw dagelijks leven

Om zeker te zijn dat deze tijd en geld investering past voor jou, op dit moment, start je eerst met een vrijblijvend “Innerlijk Vuur”-gesprek waarin duidelijk wordt waarvan jij “aan” gaat staan. Daarna volgt een proefsessie, waarin je de natuurlocatie ontdekt en mijn aanpak ervaart. Als zowel jij als ik daarna een volmondige “ja” voelen, kan jouw traject starten.