Verbindend Boomklimmen

Welkom natuurvriend, boomklimmer en ontdekkingsreiziger. We gaan weer samen de boom in.

Volgende boomklimavonturen zijn op 4 mei en 23 juni. Beiden van 14 tot 17u. Onderaan de pagina vind je het inschrijfformulier.


Begeleid boomklimmen voor natuur-mensen.
Zowel beginners als ervaren klimmers.

Kom op avontuur en beleef jezelf vanuit een nieuw perspectief.

Dit is meer dan enkel bomen klimmen.
Het gaat over jezelf vanuit een ander perspectief bekijken en jouw innerlijk vuur ontdekken.

Wat kan boom-klimmen ons leren over onszelf?

Het gaat eerst, en vooral, over het contact met de boom als levend wezen. Een belichaamde ๐ž๐ฆ๐ฉ๐š๐ญ๐ก๐ข๐ž. Zonder veel woorden, leren luisteren vanuit aanraking en beweging.

Een boom is een spiegel, van aarding en verbinding. Klimmen in de boom, als een aap, herinnert je aan jouw speelsheid en levendigheid.

Ten tweede is het gewoon heerlijk plezierig om aan de takken te slingeren.

Op fysiek vlak gaan we kijken hoe boomklimmen een medicijn is voor onze schouders, ruggenwervel en heupen.
We zijn geรซvolueerd vanuit boomklimmende apen, onze lichaamsbouw heeft daar nog veel van weg. Boomklimmen ontwikkelt ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ, ๐œ๐จ๐จ๐ซ๐๐ข๐ง๐š๐ญ๐ข๐ž ๐ž๐ง ๐ฎ๐ข๐ญ๐ก๐จ๐ฎ๐๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฆ๐จ๐ ๐ž๐ง.

In de hoogte van een boom vertoeven, is leren vertrouwen op de vaardigheden die we hebben en risico’s inschatten. Je moet kunnen vertragen, jouw angsten durven voelen, en toch verder te klimmen. Het is al vaak aangetoond dat risicovol spelen voor kinderen (en volwassenen) een positief effect heeft op ontspanning en ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ง. Door obstakels te overwinnen in een natuurrijke omgeving kweek je ๐ฏ๐ž๐ž๐ซ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ.

In onze tijd samen krijg je enkele basistechnieken mee van het veilig boomklimmen zonder bevestiging. We gaan ook enkele spelletjes spelen en vrij op avontuur.

Samen in de bomenklimmen herinnert ons aan onze kindertijd. Het is iets wat voor velen onder ons, ons ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ค๐ข๐ง๐ aanwakkert. We ontdekken alle mogelijke paden en sprongen doorheen de boom. Boomklimmen is uiteraard veel ouder dan ons. Boomklimmen is zelfs ouder dan de geschiedenis van de mens.

Met dit perspectief, en respect, gaan we samen de boom in ๐ŸŒณ.